Τρίτη, Δεκεμβρίου 20, 2005

Η αρχή της έρευνας

Με άλλες βλέψεις ξεκίνησε αυτό το blog και σίγουρα δεν τις έχει εκπληρώσει, αυτό πρέπει να το παραδεχτώ. Δυστυχώς άνοιξε χωρίς το απαραίτητο research (το ρησερτς δε ακούγεται σα μάρκα τσίχλας ?). Φυσικά το research αναφέρεται στην ελληνική blog κοινωνία. Να διευκρινίσω λέγοντας ότι «ελληνική blog κοινωνία» εννοώ τα blogs που είναι γραμμένα στην ελληνική (με ελληνικούς χαρακτήρες, όχι λατινικούς). Για να καταλάβετε τα πρώτα (μιας και ακόμα συνεχίζεται) συμπεράσματα του research πρέπει ακόμη να σας εκμυστηρευτώ ότι στο μυαλό μου οι έλληνες πολίτες (=όχι ακαδημαϊκοί) χρήστες παρέμεναν κάτω των πεντακοσίων, τα registered domains ήταν συνολικά κάτω του ενός MB και πολλά άτομα πέρναγαν την ώρα τους στο IRC (Internet Relay Chat).

Για εσάς που δεν πήρατε χαμπάρι την αλλαγή, για εσάς που τώρα στα γεράματα μάθατε πως είναι το surf-άρισμα, για εσάς που χαρήκατε όταν είδατε ό,τι o links έχει support για frames, για εσάς που ακόμα και τώρα δυσκολεύεστε να χρησιμοποιήσετε το mouse, για εσάς που γνωρίζετε ότι τα site του ΔΟΛ ΔΕΝ είναι web portal!

Υπάρχει ελληνική blogsphere (μπλογκ-ό-σφαιρα)!! Και για όσους βιαστούν να εκφράσουν το συμπέρασμα «αυτή είναι η μεγάλη ανακάλυψη??» να σας προλάβω και να σας απαντήσω ένα μεγάλο ΝΑΙ, ΝΑΙ αυτή είναι η μεγάλη ανακάλυψη, η οποία συνοδεύεται από το συμπέρασμα της διασκέδασης των χρηστών και φυσικά της αλληλεπίδρασής τους με το διαδίκτυο. Για την ώρα αρκεί να πούμε ότι οι χρήστες δε γνωρίζουν το IRC κι όμως η συμπεριφορά τους είναι ίδια. Θα επανέλθουμε μετά την επεξεργασία της πληροφορίας.