Πέμπτη, Δεκεμβρίου 15, 2005

Άντε'μ'στο ΔΙΑΟΛΟ!

Δεν ξέρω πόσοι έχουν ακούσει τη νέα οδηγία της ΕΕ όσον αφορά στην αποθήκευση ηλεκτρονικών δεδομένων. Η πρόταση, όπου έγινε και δεκτή από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, αναφέρει ότι οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών είναι πλέον υποχρεωμένες να αποθηκεύουν όλα τα ηλεκτρονικά δεδομένα (SMS, τηλέφωνα, internet traffic, email, καταγράφονται όλα στο annex της πρότασης) που περνάνε από αυτούς. Το πρόσχημα φυσικά είναι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας ;)

Την είδηση την άκουσα μόνο από έναν τηλεοπτικό σταθμό και όσο και αν έψαχνα στους υπόλοιπους σταθμούς δε βρήκα τίποτα. Το τραγικό της υπόθεσης συνεχίζει, γιατί τα σχόλια στο μοναδικό ρεπορτάζ αφορούσαν το ποιος θα πληρώσει τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που χρειάζονται οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών προκειμένου να ακολουθήσουν αυτή την οδηγία!! Το ρεπορτάζ απλώς ανάφερε την ΕΕ πρόταση, δεν τη σχολίασε καθόλου και ασχολήθηκε μόνο με το αν οι συνδρομητές θα επιβαρυνθούν με το κόστος της αγοράς του εξοπλισμού.

Μόνο εγώ το βρίσκω απίστευτο αυτό ?? Μόνο εγώ δε θέλω να αποθηκεύονται τα email μου ?? Μόνο εγώ δε θέλω να αποθηκεύονται οι τηλεφωνικές συνομιλίες μου ?? Ναι, υπάρχει τρομοκρατία, όπως στρατός, κυβερνήσεις, θρησκείες και άνθρωπος. Όλοι μας χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας και εφόσον θέλουν να γνωρίζουν τι λέμε μεταξύ μας ας αφήσουν και εμάς να γνωρίζουμε τι λένε μεταξύ τους. Μόνο έτσι μπορώ να δεχτώ την καταγραφή οποιασδήποτε μορφής επικοινωνίας.

1 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Ehei poli karpo ,thimase apo Winton, i istoria. Den koitane na ftiaxoune kana ergo theloune kai na kanoune fakeloma kai ilektroniko amalista....edo akoma me hartia "sindialegodai" oles oi ipiresies metaxi tous.De gaaaaaa mi gaaaaa leo go

12:31  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home