Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2006

RFID tags - H συνέχεια

Άλλη μία επιτυχία στον τομέα σμίκρυνσης της τεχνολογίας των RFID (Radio Frequency IDentification)! H Hitachi Ltd. ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα (IC) για RFID τεχνολογία μεγέθους 0.15mm x 0.15mm και 0.7μm πάχους (m=milli και μ=micro). Αυτά άραγε είναι χαρούμενα νέα ? Έστω για τα άτομα που ασχολούνται με την τεχνολογία, αυτά τα νέα είναι χαρμόσυνα ?

Τι εννοώ? Ολοκληρωμένα κυκλώματα της τάξης των 150x150x0.7μm!!! Ακόμα πιο μικρά ολοκληρωμένα κυκλώματα, που σημαίνει ακόμα μικρότεροι επεξεργαστές για τις συσκευές μας. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα εδώ, οι συσκευές θα γίνουν μικρότερες για εμάς αλλά και γι’ αυτούς. Το συγκεκριμένο ολοκληρωμένο (τσιπάκι) με αυτές τις διαστάσεις αναγνωρίζει αυτόματα την ταυτότητά σου, αποθηκεύει και αποστέλνει δεδομένα ασύρματα χρησιμοποιώντας ραδιοφωνικές συχνότητες. Πόσοι από εμάς έχουν την τεχνολογία να διαβάσουν τα δεδομένα που αποθηκεύονται σε μία τέτοια συσκευή?

Φυσικά, αυτά τα πράγματα δε συμβαίνουν ακόμα, απλώς σχεδιάζονται τώρα, όταν έρθει η ώρα θα δούμε τι θα κάνουμε, ε?

Ένα club στη Μπαρτσελόνα (αυτή της Ισπανίας) από το 2004 τουλάχιστον χρησιμοποιεί RFID tags (ετικέτες) για τους VIP (Βέρι Ιμπόρταντ Περσόνας). Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει το CNN.

Φιλάκια..

1 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

mpeimpiii, you should have a look at http://www.onnoot.com/wiki/greek_translator

05:09  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home